Naszła mnie ochota na naleśniki. Często mnie nachodzi.
Składniki zawsze się znajdą, a naleśniki to szybki sposób na coś ciepłego i słodkiego.
Tym razem z nutellą, która w magiczny sposób znika z naszego domu.
Ilekroć kupię nutellę, schowam do szafki i przypominam sobie o niej za kilka dni...
zawsze znajduję wyskrobany słoiczek, ewentualnie z resztką na dnie.
Tym razem schowałam głęboko do szafki z chemią domową i odniosłam sukces.
Są miejsca do których mój mąż nie zagląda :-)
Składniki na 8 sztuk:
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 300 ml mleka
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- szczypta soli
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować. Ciasto odstawić na 30 minut, choć nie jest to konieczne. Smażyć na lekko naoliwionej patelni z obu stron, do złotego koloru, przewracając po około 30 sekundach.
źródło: moje wypieki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz