sobota, 9 marca 2013

Brownie z malinami i białą czekoladą

Jestem kobietą.
Matką.
Żoną.
I jest mi z tym dobrze.
 
Dla wszystkich kobiet w dniu ich święta, odrobina słodyczy - brownie.
Chyba zasłużyłyśmy, prawda?
 
p.s. wpis miał się pojawić 8 marca, ale dopiero teraz, w środku nocy znalazlam wolną chwilę tylko dla siebie, więc spóźniłam się dwie godziny :-)


 
 
 
Brownie z malinami i białą czekoladą
  • 150 g masła, w kawałkach
  • 200 g ciemnej czekolady, w kawałkach
  • 220 g drobnego cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 3 jajka
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • szczypta soli
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 150 g świeżych malin (mogą być mrożone)

Nastawiamy piekarnik na 180 st C. Natłuszczamy kwadratową foremkę o bokach 19 cm i wykładamy papierem do pieczenia.
Masło i ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy z cukrem i ekstraktem wanilii, dodajemy roztrzepane jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, białą czekoladę i maliny. Mieszamy. Masę wkładamy do przygotowanej foremki i pieczemy ok 35 min. Studzimy w foremce, wyciągamy i kroimy na kwadraty.


źródło: tutaj
 
 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz