Przepis trochę zmieniłam: jako nadzienia użyłam ziołowego serka i jajek, bez czosnku i szczypiorku jak w przepisie.
Składniki na 12-15szt:
ok. 400g łososia wędzonego w plasterkach
400g serka kremowego typu Philadelphia
3 jajka
2 ząbki czosnku
szczypiorek
ser żółty w plasterkach
sól, pieprz
Wgłębienia we formie na muffinki wyłożyć folią spożywczą (kazde osobno). We wgłębieniach rozłożyć plasterki łososia.
Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ząbki czosnku obrać i posiekać drobno lub przecisnąć przez praskę.
Szczypiorek umyć, osuszyć i pokroić drobno.
Jajka, czosnek i szczypiorek wymieszać z serkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Masę serową wyłożyć do formy. Wystające końcówki łososia zawinąć na masę.
Z sera żółtego wyciąć koła o średnicy 7cm. Koła serowe ułożyć na masie serowej.
Wystającą folię spożywczą nałożyć na ser żółty (aby całość nie obeschła) i wstawić do lodówki na parę godz. lub całą noc.
Źródło: domowe-gotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz