poniedziałek, 5 listopada 2012

Zupa krem z pieczarek

Kolejna zupa krem, cóż zrobić...  mam do nich słabość :-)
Ta, to klasyka. Posmakuje i dorosłym i dzieciom. Gwarantuję.

Źródło: olga smile


Składniki:
• 200 g pieczarek
• 3 cebule
• 4 spore ziemniaki
• 2 marchewki
• 2 pietruszki
• 200 ml śmietany
• sól
• czarny pieprz
• olej do smażenia


Cebule obrać, pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor. Dwie pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć do dekoracji.
Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Do garnka z 2 litrami wody włożyć rozdrobnione pieczarki, ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę. Doprawić solą oraz pieprzem. Gotować 30 minut.
Zupę zmiksować na jednolity krem. Dodać śmietanę i  w razie potrzeby doprawić jeszcze solą oraz pieprzem.
Krem z pieczarek podawać ozdobiony podsmażonymi plasterkami cebuli oraz pieczarkami.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz